понеділок, 14 березня 2011 р.

Далі, як модель для фотографа

Щоразу, прокидаючись ранком, я відчуваю найвищу насолоду:
бути Сальвадором Далі.
(с) Далі

   Про яку модель мріє кожен фотограф? (якщо для роботи) Мабуть, про якусь пластичну масу, що миттєво увиразнюється по команді. А ще чудово, коли модель розуміє де право, ліво, знає як називаються частини тіла і де вони в неї розташовані і якось ними рухає. Також чудово коли модель знає щось про себе, розкішно коли в ній є "щось особливе", і просто божевільно коли прокльовується божа іскра, харизма. 
   Далі - феноменальна модель. Він любив фотографуватися, він знав себе, він творив образ. Багато фото з цієї підбірки - це творчий тандем із фотографом Філіпом Хальсманом. Останній про людину в кадрі говорив так: "Змушуючи людину стати в ту чи іншу позу, або розміщуючи її голову під певним кутом нічого не досягнеш. Для цього треба провокувати "жертву", веселити жартами, заколисувати тишею, ставити зухвалі питання, котрі навіть кращий друг боявся б запитати". Ось так кресало до кременю - два генія і зітворили вікові шедеври.
   А ми спостерігаємо, насолоджуємося і переносимо досвід на свої творчо-життєві проекти.

Марина Куценко




1 коментар:

  1. Нічого собі! Справжні шедеври, а трюк із дзеркальним відображенням чудо-вусиків - мене шалено зацікавив! Дякую за підбірку!!!

    ВідповістиВидалити