пʼятниця, 23 квітня 2010 р.

Божественний Річард Аведон


Його мама наче знала, що він буде саме тим Аведоном і назвала його дуже проривно і  по-королівські Річардом.
Сьогоднішній випуск присвячений Річарду Першому – тобто, його іпостасі, як модного художника. Творив він у цій сфері із 1944 по 2000 роки. Це аж так довго, що йому самому доводилося фото-іронізувати над своїми попередніми роботами.
Характерна легкість, невимушеність, ніби підгледеність; привнесення репортажної свіжості в моду.
Фільм Funny face 1957 року саме про це. Правда, там молодого Аведона грає вже підстаркуватий Фред Астер, але ідея пошуку свіжого обличчя виражена дуже гарно. Тут можна побачити фрагмент фільму, а іспаномовним ще й зрозуміти:) (фрагмент знайшла в такому варіанті; однак тут важливе інше: саме в цьому шматку можна побачити культову модель свого часу Довіму – вона грає саму себе (саме по фото з її зображенням ми визначаємо модний образ 50-х років, особливо культові фотороботи з Аведоном – Довіма з слонами)  – витончена довгошия професіональна модель, на зміну якої має прийти нове кумедне личко).

</object>

Підготувала СтудіяФотоЛялька www.photodollstudio.com

3 коментарі:

  1. Яскраво! Дуже гарна підбірка фоток, особливо життєствердний модель в кінці!

    ВідповістиВидалити
  2. Аведон наче шоколад, яким тебе пригостили - кладеш в рот - надзвичайно смачно, порозмоктуєш,і виявляється там ще й горішки, ще трошки - там ще й родзинки. Такий він приємнонесподіваний мені:)
    А останній акорд, то Рудольф Нурієв - я вразилася біографією цього балетного танцюриста. Він взагалі у 60-х коли з гастролями в Париж поїхав, залишився - за ним все життя слідкували совєтчики, але він став одним із найславетніших і багатших у світі балету свого часу.
    Класний чувак, і геніталії теж гарні;)

    ВідповістиВидалити